Reżim sanitarny i przedłużone obostrzenia związane z pandemią życia nie ułatwiają. Ale z naszymi Wolontariuszami Trzeciego Wieku już nie z takimi problemami sobie radziliśmy. W dniu 02.02.2020 r. dwie czteroosobowe grupy Seniorów pracowały nad publikacją "Kalendarz sezonowości", która powstaje w ramach projektu "Żywność - z tradycją w nowoczesność".

Praca nad publikacją będzie procesem trwającym przez cały najbliższy rok. Podczas ostatniego spotkania zaczęliśmy od burzy mózgów, która pozwoliła na zebranie szeregu pomysłów odnośnie struktury i możliwych treści przewodnich. W ramach kolejnych spotkań struktura i treści będą uszczegóławiane, będziemy także tworzyć bazę własnoręcznie wykonanych zdjęć do wykorzystania w ramach publikacji. Kolejne informacje o postępie prac już niebawem!

Podczas spotkania wszelki dystans musiał być zachowany, ale dzięki naszemu fundacyjnemu działowi technicznemu, pomiędzy obydwoma salami udało się nam utrzymać bliskie połączenie internetowe z wizją i dźwiękiem. To ogromna radość, że mogliśmy wspólnie pracować. Wszystkim nam bardzo potrzebne jest poczucie, że - dbając o bezpieczeństwo - idziemy do przodu.

Projekt "Żywność - z tradycją w nowoczesność" jest realizowany ze środków Niemieckiej Fundacji Federalnej Środowisko (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) we współpracy ze Slow Food Deutschland e. V.

IMG0662
IMG0657
IMG0660
IMG0654
IMG0656

Projekt jest dofinansowany ze środków Niemieckiej Fundacji Federalnej Środowisko (DBU) i realizowany we współpracy ze Slow Food Deutschland e.V.

  

Biuro Innowacji i Rozwoju

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do naszego newslettera i dowiaduj się pierwszy o nadchodzących wydarzeniach!