Druga i trzecia seria warsztatów dotyczących zrównoważonej żywności za nami! Franek, Jagna i Natasza z Niepublicznej Szkoły Podstawowej Montessori pod okiem naszych pedagogów poprowadzili 10 spotkań dla swoich rówieśników ze szkoły. Stali się przewodnikami po:

  • systemie żywnościowym,
  • zasobach potrzebnych do produkcji żywności,
  • temacie marnowania żywności
  • i sposobach na przeciwdziałanie mu.

Prowadzący zachęcali koleżanki i kolegów do aktywnego działania na rzecz sprawiedliwej i dobrej żywności. Grupa gotowała wspólnie z resztek na warsztatach kuchni #zerowaste w Krzyżowej, a także odwiedziła gospodarstwo ekologiczne Ekolomia w Stoszowie.

Bardzo dziękujemy młodym edukatorom i edukatorkom za wytrwałość, cierpliwość, pomysłowość i świetne podejście do grupy. Mamy nadzieję, że przygoda z edukacją rówieśniczą będzie przez Was kontynuowana! Dziękujemy również za wszystkie uwagi dotyczące tworzonych w projekcie materiałów edukacyjnych. To dzięki nim stają się one coraz lepsze i niedługo ujrzą światło dzienne. Warsztaty odbyły się w ramach projektu: "Dobre jedzenie z bliska" finansowane przez Europejską Agencję Środowiska (EEB).

#act4sdgs #SDG4all #Igrowyourfood #standtogether

DSC1651
DSC1704
DSC1661
DSC0757
5
20190917112654
20191001102634
4
20191001093820
DSC0632
DSC0749

Akademia Europejska

Chcesz być na bieżąco?

Zapisz się do naszego newslettera i dowiaduj się pierwszy o nadchodzących wydarzeniach!

Na naszej stronie internetowej używamy plików cookie. Niektóre z nich są niezbędne dla funkcjonowania strony, inne pomagają nam w ulepszaniu tej strony i doświadczeń użytkownika (Tracking Cookies). Możesz sam zdecydować, czy chcesz zezwolić na pliki cookie. Należy pamiętać, że w przypadku odrzucenia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne.